latinica  ћирилица
16/10/2017 |  15:09 | Аутор: РТРС

На подручју Билеће и Гацка откривени илегални мигранти

Службеници требињске Јединице граничне полиције БиХ спријечили су на подручју Гацка и Билеће четири држављана Алжира у илегалном преласку границе из Црне Горе у БиХ.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Претходно су припадници ове јединице у сарадњи са службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ открили пет илегалних миграната у камиону на граничном прелазу Делеуша, док су припадници Полицијске станице Невесиње и Полицијске станице Гацко јуче службеницима Граничне полиције БиХ предали девет илегалних миграната.

Сви су, у складу са Законом о странцима, прекршајно процесуирани и предати припадницима Службе за послове са странцима на даље поступање, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Припадници Граничне полиције БиХ спријечили су незаконит промет 820 кутија разних врста цигарета без акцизних маркица у граничном појасу на подручју Бијељине.

Цигарете су откривене јуче граничном контролом аутомобила марке "фијат" регистарских ознака БиХ, којим је управљало лице чији су иницијали Р.П.

Против овог држављанина БиХ биће поднесен извјештај због постојања основа сумње да је починио кривично дјело недозвољен промет акцизних производа.

На граничном прелазу Брод, приликом изласка из БиХ, данас су ухапшене двије особе за којима су биле расписане потраге.

За држављанином Хрватске чији су иницијали М.Б. потрагу је расписала Полицијска управа Добој због кривичног дјела разбојништво, док М.Г. потражује Општински суд у Јајцу због кривичног дјела крађа.

М.Б. предат је службеницима Полицијске станице Брод, а у току је предаја и лица чији су иницијали М.Г.

На граничном прелазу Градишка ухапшено је лице чији су иницијали А.Ш, након што је утврђено да га потражује Основни суд у Приједору због кривичног дјела тешка крађа.

Овај држављанин БиХ контролисан је приликом изласка из БиХ и предат службеницима Судске полиције Бањалука.

На прелазу Велика Кладуша, при уласку у БиХ, ухапшено је лице чији су иницијали М.Ц, након што је установљено да га потражују Основни суд у Бањалуци због кривичних дјела тешка крађа и крађа, те Полицијска станица Лазарево-Бањалука због тешке крађе.

Службеници Граничне полиције Аеродром Сарајево на лету из Беча ухапсили су двојицу држављана БиХ за којима су биле расписане потраге.

Лице чији су иницијали Е.Б. лишено је слободе јер га потражују Општински суд у Бугојну због преваре и Општински суд у Босанској Крупи због крађе, док је лице чији су иницијали Д.Ђ. ухапшено по потрази Основног суда у Добоју због тешке крађе.

На прелазу Братунац, при уласку у БиХ, ухапшено је лице чији су инцијали Х.М, након што је установљено да га потражује Основни суд у Сребреници због кривичног дјела тешка крађа.

Извор: СРНА