latinica  ћирилица
16/10/2017 |  15:45 | Аутор: РТРС

Малешевић: "Бањалучанке" међу 50 најбољих хорова у свијету

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић честитао је Женском камерном хору "Бањалучанке" освајање златне медаље на хорском такмичењу у Грчкој и нагласио да их је ово признање ставило на пиједестал међу 50 хорова из цијелог свијета и да је то велика привилегија и успјех.
Бањалука: Женски камерни хор "Бањалучанке" - Фото: СРНА
Бањалука: Женски камерни хор "Бањалучанке"Фото: СРНА

"Упућујем Вам најискреније честитке поводом великог успјеха оствареног на Интернационалном хорском такмичењу у грчком граду Каламата, из којег се враћате са још једном златном медаљом и као апсолутни побједник у категорији традиционалне музике", истакао је Малешевић у честитки.

Иако је то само једно у низу многобројних признања без којих се "Бањалучанке" више не враћају са важних међународних такмичења хорова, додао је Малешевић, признање које их је овог пута ставило на пиједестал међу 50 хорова из цијелог свијета изузетно је велика привилегија и успјех.

"Једним од највиших признања за хорско пјевање на међународној хорској сцени потврдили сте исправност сопствених настојања и уложеног труда, велики потенцијал међу вашим члановима, али и своје мјесто међу привилегованим на цјелокупној културној сцени Републике Српске", поручио је Малешевић у честитки.

Он је истакао да га посебно радује чињеница да је посљедњи у низу успјеха резултат рада и талента нове генерације "Бањалучанки", што само потврђује колики је потенцијал млађе генерације, као и то да озбиљан и предан рад увијек буде препознат и награђен.

"Највиши ранг такмичења Свјетске хорске олимпијаде, за који сте се одавно квалификовали и прокрчили пут свим будућим генерацијама хора, Ваша је велика предност на коју смо заједно поносни. Важно је да истрајете на исправно изабраном путу и ономе што потврђено радите најбоље", поручио је Малешевић и "Бањалучанкама" пожелио срећу и у будућим освајањима највиших свјетских хорских признања.

Женски камерни хор "Бањалучанке" из Бањалуке освојио је златну медаљу и тријумфовао као апсолутни побједник у категорији традиционалне музике на Интернационалном хорском такмичењу у грчком граду Каламата.

Извор: Срна