latinica  ћирилица
16/10/2017 |  15:51 ⇒ 19:02 | Аутор: РТРС

У Српској под слоганом "Наше је боље" обиљежен Свјетски дан хране (ВИДЕО)

Под слоганом "Наше је боље" Свјетски дан хране обиљежен је у Бањалуци и Источном Сарајеву.
Наше је боље - Фото: РТРС
Наше је бољеФото: РТРС

У Бањалучком парку Петар Коћић представници Привредне коморе и домаћи произвођачи подсјетили су на важност кампање "Наше је боље" која има за циљ јачање свијести потрошача о важности куповине домаћих производа. У Источом Сарајеву одржана је конференција "Брендирање домаћих производа - Наше је боље", гдје су се такође представили домаћи произвођачи.

Један од стратешких циљева Српске је производња хране. Завидан ресурс је расположивост пољопривредног земљишта којег по становнику има 0,70 хектара. Кампању "Наше је боље" Привредна комора реализује од 2009. године.

Кључни фактор у овој причи су ипак, свјесни су надлежни, управо потрошачи, на које апелују да се у свакој прилици одлуче управо за куповину домаћег производа.

Акцију "Наше је боље" можемо подржати сви ми куповином домаћих производаа, а на тај начин подстаћемо и ојачати производњу у Српској.

Примјер покретања интересантне домаће производње је занатска пивара Горштак из Јакуповаца код Лакташа. Мјесечно произведу до 2 хиљаде литара.

Процес производње је мало дужи и компликованији, али ради се ос посебним филтерима специфичнм начину обрааде, зато је и скупље.

Кампања "Брендирање домаћих производа - Наше је боље", до краја године биће реализована широм Српске. У ресорном министарству кажу да имамо све услове за производњу, али је неопходно да пратимо европске стандарде.

Имамо квалитетне производе, поготово када је ријеч о храни ,као што су млијечни производи,ајвар, вина. Квалитетан производ, потрошачи ће препознати, али потребно је додатно радити у производњи, али и у брендирању и маркетиншком представљању,кажу у Министарству трговине.