latinica  ћирилица
16/10/2017 |  17:13 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Мијаиловић у петак преузима Партизан

Остоја Мијаиловић званично је од кандидата и главни фаворит да преузме мјесто предсједника KК Партизан на Скупштини клуба која је заказана за петак.
Мијаиловић у петак преузима Партизан (Фото: StarSport) -
Мијаиловић у петак преузима Партизан (Фото: StarSport)

Мијаиловић је на сједници Скупштине КК Партизан тражио да се измијени Статут како би саставио нови Управни одбор, откривши да је добио једногласну подршку, али да ће бити изабран тек када се усвоји његов захтјев у петак.

"Желим да као предсједник имам власт у рукама, али нисам човјек који прихвата сваку понуду на старту. Иако сам играо фудбал, а не кошарку, знам обавезе које ме чекају. Људи у клубу желе мој долазак", рекао је Мијаиловић.

Мијаиловић, бивши члан УО у ФК Партизан, свјестан је да су пред њим велике обавезе.

"Нисам Партизан, нисам ни цијели Управни одбор, нити машиновођа, већ сам дио тима. Потребан је нов систем, морамо да се договоримо, мислим да је остало само формалност. Сви знамо да се не живи од историје, већ да се она памти, али да мора да се гледа напријед".

Остоја Мијаиловић је успјешан бизнисмен из Чачка и генерални директор и власник компаније Бритиш Моторс, а фотељу у једном од најуспјешнијих клубова на Балкану насљедиће од доскорашњег предсједника Николе Пековића.

Он не сматра да је проблем за његов избор то што је актуелни посланик у Скупштини Србије.

"Ниједан закон не дефинише да ли неко може да буде у клубу и парламенту, имамо људе који су предсједници клубова, Савеза... Ово није хир, имам подршку партизановаца", закључио је Мијаиловић.

Из Партизана су најавили да ће открити тачан дуг клуба послије ревизије, док се Мијаиловић захвалио и Николи Пековићу.

"Тренер Николић има пуну подршку клуба. Захвалио бих се и Пековићу који је преузео клуб, када је у питању био опстанак", рекао је Мијаиловић.

Извор: Б92