latinica  ћирилица
16/10/2017 |  20:50 ⇒ 21:54 | Аутор: РТРС

Убијена најоштрија критичарка малтешког премијера (ВИДЕО)

Новинарка и блогерка са Малте Дафне Каруана Галиција (53), која је оптуживала владу за корупцију, убијена је у експлозији бомбе.

Дафне Каруана Галиција је погинула недалеко од своје куће, када је активирана бомба постављена испод њеног аутомобила, преноси АФП.

Локални медији јавили су да је она недавно поднијела пријаву полицији о пријетњама које је добијала.

Имала је мужа и троје дјеце.

Каруна Галиција је позната по својим блоговима у којима је оптуживала малтешког премијера Џозефа Муската и његове људе за корупцију.

Мускат је осудио њено убиство и назвао га "варварским чином", а безбједносним службама је наредио да уложе максимум како би ухватили одговорнe.

"Оно што се данас догодило неприхватљиво је на више нивоа. Данас је црн дан за нашу демократију и слободу говора", рекао је Мускат новинарима.

Додао је и да се неће смирити док се правда не задовољи.

"Сви знају да је Каруана Галиција била моја најоштрија критичарка, али политички и лично, нико не може да има оправдање за тај варварски чин", рекао је Мускат.

У свом посљедњем блогу, објављеном сат времена прије убиства, Каруана Галиција је поновила наводе да је Мускатов шеф кабинета био лопов, који је искористио свој утицај да се обогати.

"Лопови су свугде. Ситуација је очајна", истакла је у тексту.

Извор: Танјуг