latinica  ћирилица
16/11/2017 |  11:50 ⇒ 13:47 | Аутор: РТРС

Званичници Српске упутили телеграме саучешћа грчким званичницима

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа предсједнику Грчке Прокопису Павлопулосу поводом поплава које су погодиле ову земљу и изазвале погибију људи, као и огромну материјалну штету.
Палата предсједника Републике Српске - Фото: РТРС
Палата предсједника Републике СрпскеФото: РТРС

"Грађани Републике Српске изражавају солидарност и искрено саосјећају са пријатељским народом Грчке у овим тешким тренуцима и желе да што прије превазиђете посљедице ове страшне природне непогоде. Молим Вас да породицама настрадалих пренесете изразе искреног саучешћа због бола који их је задесио", наводи се у телеграму саучешћа предсједника Републике Српске.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа премијеру Грчке Алексису Ципрасу и амбасадору Грчке у БиХ Георгиосу Илиопоулосу.

Цвијановићева је навела да у овим, веома тешким тренуцима за Грчку, Српска искрено саосјећа са братским грчким народом и породицама жртава.

"У име Владе Републике Српске, своје и у име грађана Српске, породицама страдалих, вама и грађанима Грчке, упућујем изразе најдубљег саучешћа", поручила је премијерка Српске у телеграму.