latinica  ћирилица
16/11/2017 |  14:07 | Аутор: РТРС

Бенфика пушта Живковића на позајмицу

Португалска Бенфика спремна је да пусти српског репрезентативца Андрију Живковића на шестомјесечну позајмицу у Валенсију или Севиљу како би у форми дочекао Свјетско првенство у Русији, потврдио је предсједник клуба Луис Филипе Вијеира.
Андрија Живковић (ФОТО: Goal.com) -
Андрија Живковић (ФОТО: Goal.com)

Португалски медији пренијели су да Валенсија и Севиља у јануару планирају да бившег фудбалера Партизана доведу на позајмицу са правом откупа уговора на крају сезоне, али Бенфика намјерава само привремено да га пошаље у Шпанију.

"Морамо да будемо пажљиви због будућности Живковића у наредних шест мјесеци. Вјерујем да ће бити на Свјетском првенству, играо је добро за младу репрезентацију, а сада и за А тим. Асистирао је против Кине, играо одлично", рекао је Вијеира за португалски лист О Жого.

Живковић има уговор са португалским великаном до 2021. године, ове сезоне је одиграо само 507 минута, а посљедњи пут 18. октобра у поразу од Манчестер јунајтеда (1:0) у Лисабону у Лиги шампиона.

Члан Бенфике је од прошле године, након што се неславно растао са матичним Партизаном због одбијања да потпише нову сарадњу и паузе од шест мјесеци ван терена.

Са омладинском селекцијом Србије био је првак свијета на Новом Зеланду 2015. године, док је за А селекцију до сада одиграо седам утакмица.

Извор: Агенције