latinica  ћирилица
16/11/2017 |  15:36 ⇒ 18:38 | Аутор: РТРС

У школи у Великој Руjишки од другог полугодишта бољи услови за учење (ВИДЕО)

У подручној школи у Великој Рујишкој код Новог Града наставу похађа 15 ученика. Иако многи од њих до школе путују 3-4 километра, ипак су добри ђаци. Ове зиме у школи ће бити ријешен поблем гријања.
Велика Рушика - школа - Фото: РТРС
Велика Рушика - школаФото: РТРС

Јована Кењало ученица је петог разреда. До школе путује четири километра, а најтеже јој је, каже, када је киша и зима, јер због дотрајалих пећи учионица није довољно загријана.

Учитељица Блаженка Адамовић води комбинацију трећег, четвртог и петог разреда. Очекује да осим гријања, школа добије и опрему и дидактичка средства.

"Добићемо доста наставног материјала.Техничка подршка наставе ће бити реализована у виду новог лаптопа, пројектора и платна.Све оно што је потребно за некакав нормалан рад у одјељењу", истиче учитељица.

Средства за ове намјене, 20.000 марака, стигла су из кабинета предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Директорка Основне школе "Свети Сава" Марина Овука изразила је наду да ће успјети да ријеше проблем загријавања учионица увођењем централног гријања, као и да замијене столарију.

Ако све буде текло планираном динамиком, ученици у подручној школи у Великој Рујишкој у другом полугодишту имаће знатно боље услове за учење.