latinica  ћирилица
16/11/2017 |  16:12 ⇒ 18:33 | Аутор: РТРС

Додик и Грујичић: Ријешити проблеме "Губера" и "Фероса" (ВИДЕО)

Теме су биле од круцијалног знацаја за развој Сребренице и дочекали смо разумијевање од предсједника Додика који је схватио значај тема за грађане Сребренице, истакао је након састанка са предсједником Српске, начелник општине Сребреница Младен Грујичић.
Бањалука: Додик - Грујичић - Фото: СРНА
Бањалука: Додик - ГрујичићФото: СРНА

Додик и Грујичић су разговарали и о питању потопљеног земљишта и вјерују да ће ренту која треба да се исплаћује општини Сребреница бити у систему плаћања и да ће их предсједник Србије Александар Вучић уврстити у тај систем.

Грујичић је рекао новинарима у Бањалуци да су главна питања о којима је данас разговарао са предсједником Додиком била рјешавање проблема бање "Губер" и фабрике "Ферос".

Он је истакао да има доста инвеститора који желе да улажу и запошљавају у Сребреници, али да постоји спор и одређена дуговања у вези са "Феросом", што треба превазићи и ријешити.

Данас је договорено да до 25. новембра покушају ставити све проблеме на папир и сазвати састанак предсједника Додика и руководства општине у Сребреници када би требало доћи и до конкретних корака и рјешења проблема.

М.Вујиновић/РТРС