latinica  ћирилица
13/12/2017 |  12:50 ⇒ 12:51 | Аутор: РТРС

Власеница - Упућен апел за помоћ

Руководство општине Власеница упутиће надлежним републичким институцијама захтјев за пружање помоћи грађанима ове локалне заједнице за санирање штете узроковане олујним вјетром, који је у протекла два дана погодио ову општину, истакла је замјеница команданта Кризног штаба Гордана Трампић.
Власеница: Вјетар однио кров са школске зграде -
Власеница: Вјетар однио кров са школске зграде

Она каже да је на сајту општине Власеница објављен рачун ове локалне заједнице и јавни апел за пружање помоћи општини у санирању посљедица ове велике елементарне непогоде.

На данашњој сједници Штаба за ванредне ситуције општине Власеница оцијењено је да је олујни вјетар, који је достизао брзину и до 90 километара на час, причинио огромне штете стамбеним, јавним и привредним објектима и инфраструктури у овој општини.

Трампићева, која је и предсједник Скупштине општине Власеница, каже да су уништени кровови или је причињена велика штета на 13 јавних објеката у Власеници, те на више од 300 домаћинстава у урбаном дијелу и сеоским подручјима.

Она је додала да је невријеме нанијело велику штету на осам стамбених зграда, два привредна и 42 помоћна објеката.

- Финансијску процјену причињене штете припремају стручне службе општине Власеница и до краја дана Штаб ће имати и ту информацију - каже Трампићева.

Она је навела да општина прима бројне позиве од људи из иностранства, региона и цијеле Републике Српске који желе да уплате одређена средства, као вид помоћи и подршке грађанима за санирање штете.

У апелу објављеном на сајту општине наведено је да су највећу штету претрпјеле Основна школа "Вук Караџић" и Средњошколски центар "Милорад Влачић", у којима је до даљег онемогућено одвијање наставе.

- Без помоћи пријатеља сами нисмо у могућности да се вратимо у нормалне токове и омогућимо пристојан живот, прије свега нашој дјеци, а онда и осталим грађанима у нашој локалној заједници - наведено је у апелу.

Рачун посебних намјена за елементарне непогоде општине Власеница број: 5554000024871491.

Извор: Срна