latinica  ћирилица
13/12/2017 |  15:45 ⇒ 18:53 | Аутор: РТРС

У требињској болници завршена реконструкција гинекологије (ВИДЕО)

У требињској болници завршена је реконструкција Одјељења за гинекологију и акушерство и Oдсјека за неонатологију. То је прва комплетна реконструкција након више од четири деценије, а породиље и бебе сада имају много боље услове за боравак и лијечење.
Требиње - породилиште - Фото: РТРС
Требиње - породилиштеФото: РТРС

Породилиште, собе за пацијенткиње, купатила- све је у новом руху. Услови, у односу на претходни период, по оцјени породиља, су неупоредиво бољи.

Комплетна реконструкција завршена је у рекордном року. Није било проблема у функционисању одјељења за вријеме извођења радова. У претходних 48 сати рођено је чак 10 беба, док ће укупан број новорођенчади у односу на претходну годину бити већи за 10 одсто.

Срдан Лугоња, начелник Одјељења за гинекологију и акушерство болнице Требиње, нагласио је да су све до сада радили у скученим условима, али и поред тога посао није трпио, није било инфекција и дефилеа грађевинских радника.

За реконструкцију издвоејно је 140.000 марака, од чега је трећина новца обезбијеђена из Фонда солидарности Града Требиње, а двије трећине су донаторска средства.

У пертходном периоду, осим у реновирање простора, улагало се и у нову опрему. Болница је властитим средствима, за потребе Одјељења гинекологије, купила нови ултразвук, а донацијом јапанске владе набављен је и нови ЦТ уређај.