latinica  ћирилица
13/12/2017 |  16:06 ⇒ 18:14 | Аутор: РТРС

Почела пета "Лакташка зима"

КРОСХАРД хуманитарним тренингом за помоћ у лијечењу Огњена Драгојевића у Лакташима је почела пета Привредно-забавна манифестација "Лакташка зима". Бројни садржаји привлачни су и за туристе из иностранства.
Лакташи (Фото: laktasi-info.com) -
Лакташи (Фото: laktasi-info.com)

Представљање домаће гастрономске понуде уз богат културни програм привлачи све више страних туриста.

"Попуњеност туристичких смјештајних капацитета је веома задовољавајућа, и сви угоститељи се припремају за прославу Нове године и резервације су у току. Хотел `Сан` максимално је попуњен гдје имамо велику посјету туриста из Словеније и Хрватске", нагласио је директор Туристичке организације општине Лакташи Милош Вујинић.

Уз стандардне садржаје дочека Нове године, у програму оводишње манифестације доста је новина којима се настоји употпунити туристичка понуда општине.

"Ова Лакташка зима је специфична и по томе јер смо увели Етно тржницу, чиме покушавамо да популаризујемо све оно што жене са подручја општине раде и да им на тај начин дамо могућност да то презентују", рекао је замјеник начелника општине Лакташи Мирослав Коџоман.

Дјечија Нова годину почиње 31. децембра у 12 сати гдје ће за најмлађе бити организован пригодан програм као што је долазак Дједа Мраза, као и предновогодишња журка која ће бити 29. децембра са почетком у 20 часова када ће се представити произвођачи ракије и вина са општине Лакташи.

Лакташка зима траје до 6. јануара.