latinica  ћирилица
13/12/2017 |  16:18 ⇒ 16:20 | Аутор: РТРС

Најављен протест полиције у ФБиХ

Између 1.500 и 2.000 полицијских службеника ипак ће у понедјељак, 18. децембра, протестовати пред зградом Владе ФБиХ у Сарајеву, што може спријечити само ако их сутра или прекосутра из Владе ФБиХ позову на састанак.

Ово је рекао Драган Шкуљ, предсједник Савез синдиката полиције и запослених министарстава унутрашњих послова у ФБиХ, а то је потврђено и из Уније самосталних синдиката полиције ФБиХ.

-Није искључено да ће и 19. децембра бити протест пред Парламентом ФБиХ ако се на дневном реду сједнице, која је тај дан, ипак нађе нови закон о ПИО. Мада, по мојим информацијама, то ће можда бити на некој сједници касније, помиње се 26. или 27. децембар – додао је Шкуљ.

Синдикати полиције истичу да би по новом закону о ПИО пензије полицијским службеницима биле ниже за 25 до 30 посто. Траже да се одреди за њих посебан коефицијент или да се у завршне одредбе закона о ПИО убаци реченица да ће се начин обрачуна пензије полицијских службеника утврдити посебним прописом с тим да он и закон о ПИО иду истовремено, преносе федерални медији.