latinica  ћирилица
16/12/2017 |  19:29 ⇒ 21:51 | Аутор: РТРС

Небрига града одвела у стечај РТВ Источно Сарајево (ВИДЕО)

Због проблема са именом у судској регистрацији, Скупштина Града Источно Сарајево промијенила је назив новоформираног Радија Источно Сарајево у Градски радио.
Источно Сарајево - Нови радио - Фото: РТРС
Источно Сарајево - Нови радиоФото: РТРС

За нову радио станицу у 2018. предвиђено 90 хиљада КМ. Истовремено, о судбини четири преостала запослена радника у Радио Телевизији Источно Сарајево у стечају, градски оци - ни ријечи.

Преостали запослени РТВ И.Сарајево, одговорним за пропаст некада јако слушане радио станице сматрају руководство Града Источно Сарајево. Боли их што им нико није ни понудио да наставе да раде у новом Радију.

- Данас смо доведени након 24 године да идемо на улицу. Ја немам стварно коментара ни према Граду ни према било коме, значи ако породице погинулиг бораца и стари радници немају предност при запошљавању нека је срамота Града Источно Сарајево, каже Љиљана Дубовна, радник у РТВ Источно Сарајево у стечају. 

Градски оци не прихватају одговорност за суноврат радио-станице иако су као власници постављали Управни одбор и директора. Тврде да су издашно финансијски помагали РТВ И.Сарајево и признају да су истовремено давали новац и приватној БН ТВ.

Рјешење виде у формирњу нове радио-станице у којој по свему судећи неће бити мјеста за садашње и бивше раднике РТВ Источно Сарајево.



Укупна дуговања РТВ Источно Сарајево три милиона КМ, само бившим и садашњим радницима дугује се близу пола милиона, појединачно од 12.000 до 18.000 КМ. Толики дуг немогуће је измирити са 55.000 КМ колико ће Град да плати за опрему РТВ Источно Сарајево.

- Та опрема је употребљива за нови Радио, ми смо могли да на тржишту да купимо опрему за нови радио али одлучили смо да купимо од РТВ ИС тим потезом помажемо предузећу у стечају са тих 55.000 КМ знамо да није много али показује добро вољу, поручује Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева. 

Од добре воље запослени у РТВ И.Сарајево немају ништа јер након ликвидације , што је неминовност, иду на улицу. И не само да остају без посла, већ неће имати ни право на накнаду са Бироа за незапослене јер су све вријеме стечаја пријављени на четири сата.