latinica  ћирилица
16/01/2018 |  16:04 ⇒ 16:53 | Аутор: РТРС

Чланови удружења "Србска част" нису били гости НСРС

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловићрекао је да чланови Удружења "Србска част" нису били гости Народне скупштине, већ удружења које се уредно обратило парламенту за дозволу.
Крупа на Уни, Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Крупа на Уни, Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је појаснио да је генерални секретар Народне скупштине Српске одобрио боравак лицима у Скупштини као гостима.

"Мислим да се то исполитизовало на начин који није примјерен тренутку, а ни људима на које се то односи", рекао је Чубриловић.

Чубриловић је навео да су чланови Удружења "Србска част" боравили у Народној скупштини Републике Српске почетком децембра, а да на тај догађај до данас нико није реаговао.

"Некоме је требао неки догађај, некоме је нешто засметало и онда су почели да врше политизацију. Те квалификације једноставно не стоје, нема тамо никаквих људи и никаквих паравојних формација", нагласио је Чубриловић.

Он је истакао да је непотребно криминализовати оно што не треба да се криминализује, те да не треба измишљати проблем тамо гдје га нема јер, како каже, у земљи има сувише проблема који треба да буду рјешавани на адекватан начин.

"Свађа међу народима, међу политичким партијама, унутар политичких партија, никоме ништа добро неће донијети", каже Чубриловић.

Извор: СРНА