latinica  ћирилица
21/02/2018 |  15:19 ⇒ 18:27 | Аутор: РТРС

Бањалучки одборници данас о задужењу за пет капиталних инвестиција (ВИДЕО)

Пред бањалучким одборницима, између осталог, данас се нашао и Приједлог одлуке о задужењу града емисијом хартија од вриједности у износу до шест милиона марака. Овај новац намијењен је за финансирање пет капиталних инвестиција у граду.
Бањалука: Скупштина града - Фото: РТРС
Бањалука: Скупштина градаФото: РТРС

Пред бањалучким одборницима данас су двије одлуке о емисији обвезница и задужењу, којим ће бити финансирано пет великих пројеката значајних за десетине хиљада грађана.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изразио је очекивање да ће Скупштина града данас усвојити ове одлуке.

"Ријеч је о пет капиталних појеката - изградња новог моста на локацији Зеленог моста, завршетак источног транзита, крак Б и Ц подсистема водовода `Звијезда-Црно врело`, реконструкција 1.200 метара Улице краља Александра Првог Карађорђевића, те завршетак нове спортске дворане бившег Шопинг центра", рекао је Радојичић новинарима у паузи сједнице Скупштине града.

Опозициони одборници против су задужења града емисијом хартија од вриједности.

"Ја разумијем да су грађани радосни због нове топлане, нових мостова, али треба да знају да то значи најмање 25 милиона задужења", истиче одборник ПДП-а Драшко Станивуковић.

Александар Петковић из Клуба одборника Савеза за промјене рекао је новинарима да ће бити уздржан приликом гласања о капиталним пројектима, и то не због пројеката који су потребни граду, већ зато што се не финансирају из реалних прихода, него из задужења.

На дневном реду су и Приједлог одлуке о комуналном реду и Програм развоја спорта са приоритетним областима финансирања за 2018. годину, те више регулационих планова и кадровских питања.