latinica  ћирилица
15/03/2018 |  11:07 ⇒ 11:09 | Аутор: СРНА

Руски медији: Тереза Меј "затровала" односе са Москвом

Руски медији оптужили су данас британског премијера Терезу Меј да је "затровала" односе са Москвом објавом да ће протјерати руске дипломате као одговор на тровање бившег руског двоструког агента нервним гасом.
Независнаја газета: Тереза Меј "затровала" односе са Москвом - Фото: Screenshot
Независнаја газета: Тереза Меј "затровала" односе са МосквомФото: Screenshot

"Тереза Меј је затровала односе између Лондона и Москве", пише данас лист "Независнаја газета" на насловној страни.

Пословни дневни лист "Комерсант" оптужио је Британију да трага за "токсичним одговорима" и да је криза у односима Москве и Лондона достигла нови врхунац, пренио је АФП.

Мејова је "покушала да оптужи Русију за сваки гријех под Сунцем" пише популарни таблоид "Комсомолскаја правда", који је наклоњен Кремљу.

Лист "Известија" пише да ће Русија одговорити "у најмању руку симетрично" на протјеривање дипломата, што значи да ће протјерати исти број британских службеника.

"Реакција Русије могла би да буде далекосежнија. Сачекајте одговор", пише овај лист позивајући се на дипломатске изворе.

"Односи са Лондоном који су наизглед отопљавали, сада су дугорочно замрзнути", наводи популарни дневни лист "Московски комсомолец" и оцјењује да "Русија може све да поднесе, а да се не клања".

Бивши руски шпијун Сергеј Скрипаљ и његова кћерка Јулија пронађени су у тешком здравственом стању у енглеском граду Солсберију 4. марта.