latinica  ћирилица
16/03/2018 |  09:08 ⇒ 13:42 | Аутор: Б92

Нови трипл-дабл Јокића (ВИДЕО)

Српски кошаркаш Никола Јокић забиљежио је нови, осми трипл-дабл у НБА лиги ове сезоне, у побједи Денвера над Детроитом 120:113.
Никола Јокић - Фото: ТАНЈУГ
Никола ЈокићФото: ТАНЈУГ

Јокић дијели трећу позицију по броју трипл-даблова ове сезоне у НБА са Беном Симонсом, испред су само Лебром Џејмс са 14 и Расел Вестбрук са 21.

Јокић је блистао у дуелу са једном од најбољих центара лиге Андреом Драмондом и постигао 23 поена (8/15 из игре), 12 скокова и 10 асистенција, те имао по три украдене лопте и блокаде.

Захваљујући Јокићевој доминацији у рекету поред Драмонда, који је постигао 21 поен уз 17 скокова, те Блејка Грифина (26 поена, 9 асистенција), Нагетси су забиљежили 11. побједу у гостима и наставили борбу за плеј-оф.

"Имао је паклену утакмицу, трипл-дабл и побједу. Улазио сам константно у њега и покушавао да погодим. Он није ни покушавао да блокира шутеве, само је стајао, трудио се да избори фаул и врати се у напад", рекао је Драмонд.

Јокић има други најбољи трипл-дабл учинак неког играча Денвера у посљедњих 30 година, недостаје му један да се изједначи са Фетом Лејвером из сезоне 1988/1989.

"Навикли смо на ово. То више не може да буде изненађење од њега", рекао је Јокићев саиграч Џамал Мареј.

Управо је Мареј био најефикаснији играч Нагетса са 26 поена уз девет скокова, а 23 је постигао и Вил Бартон. Двоцифрен учинак имали су још Пол Милсеп са 14, Девин Херис са 12 и Гери Херис са 11 поена.

Осим поменутог центарског тандема, Пистонсе су носили још Двајт Бајкс са 22 поена, те Реџи Булок са 17.

Пистонси су на побједу Њу Орлеанса, Јуте и Сан Антонија који са по 39 тријумфа "дијеле" посљедње три позиције на Западу.

С друге стране, Пистонси су све даље од плеј-офа, заостају шест победа за осмопласираном екипом Истока Мајамијем.