latinica  ћирилица
19/06/2018 |  12:39 | Аутор: СРНА

Караматић: У БиХ нису мигранти, већ бивши ратници

Хрватски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Марио Караматић упозорио је да БиХ мора хитно порадити на питању илегалних миграната, јер ту није ријеч о људима који бјеже од рата него о бившим ратницима.
Марио Караматић - Фото: klix.ba
Марио КараматићФото: klix.ba

"Људи овдје долазе без икаквих докумената, свако мало мијењају исказ о идентитету и мислим да под хитно такве мигранте треба затварати у затворене центре, утврдити идентитет и вратити их у земље поријекла", изјавио је Карамтић Срни.

Он истиче да је на дјелу покушај исламизације Европе и промјене вриједности хришћанства које егзистирају у Европи.

"Тај план је давно негдје договорен и ти људи нису случајно послани овамо. Овдје није ријеч о људима који бјеже од рата, ти су људи већином остали у Турској и Ирану. Овдје је ријеч о младим момцима, од 23 до 28 година, пуних ожиљака, који су прошли сва ратишта, који се крећу у војним формацијама", истакао је Караматић.

Караматић је мишљења да је Европа препознала тај план и да он неће бити реализован.

"Што се тиче исламизације БиХ, ми тога имамо довољно у домаћим структурама, тако да нам не треба из увоза", констатовао је Караматић.

Он је упозорио да би у БиХ могло бити све више проблема, јер има податке да је у азилантском центру у Трнову међу мигрантима око 80 одсто наркомана.

Коментаруишући мапу која се појавила у БиХ, а коју је објавио београдски лист "Данас", са уцртаним бројкама за размјештај миграната према којој би само у већим градовима Републике Српске било смјештено 11.000 миграната, а у Федерацији /ФБиХ/ око 23.000, Караматић каже да је план за смјештај 34.000 миграната на подручје БиХ потпуно нереално, јер БиХ нити има капацитет за то, нити они имају намјеру овдје остати.