latinica  ћирилица
15/08/2018 |  10:26 ⇒ 12:59 | Аутор: РТРС

Радојичић: Радови на изградњи кружног тока завршени прије рока

Први од два кружна тока у Алеји Светог Саве у Бањалуци пуштен је у функцију.

Градоначелник Игор Радојичић, који је јутрос обишао новоизграђену кружну раскрсницу на углу Алеје Светог Саве, Васе Пелагића и Улице владике Платона, казао је да су радови завршени и прије рока.

Додао је да су на сљедећој кружној раскрсници у Алеји Светог Саве, код Адико банке, радови у току, те да очекује да и тај посао у наредних мјесец дана буде успјешно окончан.

Градоначелник Бањалуке изјавио је да у области саобраћаја на подручју овог града у концепцијском смислу најкрупнију ствар предстаља замјењивање семафорског регулисања саобраћаја кружним раскрсницама.

Он је рекао новинарима током обиласка кружног тока на раскрсници која спаја Улицу Васе Пелагића, Алеју Светог Саве и Улицу владике Платона, која је прије неколико дана стављена у функцију, да ће ово рјешење омогућити да се са више градских подручја стигне до центра града и обрнуто, уз олакшано одвијање саобраћаја, јер су семафори стварали велике саобраћајне гужве.

Радојичић је навео да је вриједност изградње тог кружног тока, завршеног прије рока, била више од 200.000 КМ, а да су радови укључивали и проширење дијела тротоара и измјештања дјела уличне расвјете.

"На овом правцу који повезује источни и западни транзит у току је изградња и друге кружне раскрснице, а када буде готова у наредних мјесец дана, цијела ова вертикала биће знатно боља за учеснике у саобраћају", рекао је Радојичић.

Начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић навео је да је један од разлога зашто се семафори замјењују кружним токовима бољи проток возила, али и већа безбједност пјешака.