latinica  ћирилица
20/09/2018 |  11:21 | Аутор: РТРС

Костајница: Пјесничко подне са Љубивојем Ршумовићем

Писац за дјецу Љубивоје Ршумовић одржаће сутра пјесничко подне у Основној школи "Петар Мећава" у Костајници, у оквиру манифестације "Књижевни сусрети на Козари".
Љубивоје Ршумовић - Фото: blic.rs
Љубивоје РшумовићФото: blic.rs

Директор Народне библиотеке "Невенка Станисављевић" у Костајници Светлана Ђурђевић рекла је Срни да је ова установа организовала дружење ученика основне школе са бардом српске књижевности за дјецу, док је у осталим општинама, које су суорганизатори сусрета, организовано дружење пјесника са дјецом под називом "Ој, Козаро, пјесмом опкољена".

Она је додала да ће на манифестацији "Вече пјесника завичајног круга" која ће бити одржана вечерас у Приједору учествовати и деветнаестогодишња пјесникиња из Костајнице Маја Николић, која је већ у основној школи почела писати стихове, а данас пише пјесме и прозне текстове.

Ђурђевићева, која је члан организационог одбора 46. "Књижевних сусрета на Козари", истакла је да су сусрети трајно културно добро ових простора и цијеле Републике Српске, те да Костајница даје свој допринос њиховој организацији и реализацији.

Књижевни сусрети на Козари ове године се одржавају у знаку 150 година од рођења књижевника Алексе Шантића и Бранислава Нушића и 80 година од рођења Драгана Колунџије.

Овогодишњи лауреат награде "Скендер Куленовић" је пјесник Здравко Миовчић за књигу "Шта је душа скупила".