latinica  ћирилица
26/09/2018 |  19:43 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

Тузла- Пронађени оружје, дрога и новац

Претресом на 11 локација на подручју Тузланског кантона пронађени су оружје, дрога и новац, саопштено је из кантоналног МУП-а.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Пронаћене су три аутоматске пушке калибра 7,62 милиметра, војничка пушка М-48, малокалибарска пушка, пиштољ калибра 7,62 милиметра, гасни пиштољ, шест ПВЦ паковања канабиса, два шприца, таблете "тразем" и "медилекс", те новац и три мобилна телефона.

Претреси су извршени по наредби општинских судова Тузла, Лукавац, Грачаница, Бановићи, Сребреник, Калесија, Градачац и Живинице. О овим активностима упознат је кантонални тужилац.

Након документовања, Кантоналном тужилаштву Тузла биће достављен извјештај против М.С. /42/ из Сапне, М.Б. /54/ и Е.М. /40/ из Тузле, М.Р. /26/ из Сребреника и Ш.Ч. /30/ из Живиница због сумње да су починили кривично дјело недозвољено држање оружја.

Извјештај ће бити поднесен и против А.Б. /31/ из Лукавца због сумње да је починио прекршај, те М.Н. /38/ и А.М. /52/ из Калесије због сумње да су починили кривично дјело изнуда, а против М.С. /25/ из Лукавца због сумње да је починио кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет дроге.

Кантоналном тужилаштву биће достављен извјештај против М.Б. /54/ из Тузле и А.М. /37/ због сумње да су починили кривично дјело омогућавање уживања дроге.