latinica  ћирилица
10/10/2018 |  09:59 | Аутор: СРНА

"Источна алтернатива": Што прије конституисати Скупштину и формирати Владу

Из Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске поручују да кандидат СДС-а за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица и Савез за побједу треба демократски да признају изборне резултате и прихвате пораз.
Војин Павловић - Фото: Сенссервис
Војин ПавловићФото: Сенссервис

Предсједник удружења Војин Павловић истакао је у изјави Срни да политика изазивања немира и уличних сукоба не води ка просперитету, што су грађани препознали и казнили на изборима.

Павловић је честитао изборну побједу кандидату СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Милораду Додику и новоизабраном предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, оцијенивши да је тој побједи допринијело њихово државничко држање и принципијелност, односно одупирање притисцима америчке и британске амбасаде, као и већег броја представника Европске уније.

Преносећи став "Источне алтернативе", Павловић каже да након проглашавања коначних изборних резултата треба брзо конституисати нови сазив Народне скупштине Републике Српске и формирати Владу, како не би дошло до застоја у раду и прекида континуитета економског јачања, развоја и стабилности.

Он каже да у "Источној алтернативи" сматрају и вјерују да ће Владу водити одлучна особа из редова СНСД-а, као побједничке странке на изборима, јер то гарантује наставак развоја и сигуран пут ка општем јачању Републике Српске.

"Политика СНСД-а коју води Милорад Додик је провјерена и доказано коегзистентна, она води ка даљем продубљивању односа, пријатељства и сарадње са Русијом и њеним предсједником Владимиром Путином, што је гарант мира и онемогућавања обезвлашћивања и урушавања Републике Српске те преношења надлежности на ниво БиХ", оцијенио је Павловић.

Према његовим ријечима, свако преношење надлежности доводи до слабљења Српске, отежавања њеног функционисања и опструише њен развој, односно остваривање права њених грађана.