latinica  ћирилица
10/10/2018 |  23:29 ⇒ 11/10/2018 | 11:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Дачић одговорио Комшићу: И ја сматрам да Република Српска може да буде независна

БиХ није признала самопроглашено Косово и ако чланови Предсједништва БиХ не поштују територијални интегритет Србије треба да знају да нарушавају пријатељске односе. Тиме ће изазвати реципрочну реакцију, рекао је шеф српске дипломатије Ивица Дачић, реагујући на изјаву Жељка Комшића да је за њега Косово независна држава.
Ивица Дачић - Фото: СРНА
Ивица ДачићФото: СРНА

- Новоизабрани хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић још није ни ступио на дужност, а већ се потрудио да провоцира Србију својом изјавом да сматра да је Косово независна држава. И ја лично сматрам да Република Српска може да буде независна држава кад то може и Косово, али Србија има званичну спољну политику по којој признаје територијални интегритет БиХ - рекао је Дачић.

Како је додао, Комшић би морао да зна да је он сада на челу БиХ, у колективном органу и да је спољна политика те земље само оно што је одлука Предсједништва.

- БиХ није признала Косово и ако чланови Предсједништва не поштују територијални интегритет Србије, треба да знају да нарушавају пријатељске односе, као и да ће изазвати нашу реципрочну реакцију. Умјесто тога, боље је да се окренемо сарадњи и заједничкој будућности - закључио је Дачић.