latinica  ћирилица
14/10/2018 |  13:05 | Аутор: СРНА

Градишка: Обиљежена слава Храма Покрова Пресвете Богородице

У Храму Покрова Пресвете Богородице у Градишци данас је служена Света литургија, поводом храмовне славе, те освештан славски колач и жито.
Градишка - Света литургија - Фото: СРНА
Градишка - Света литургијаФото: СРНА

Архијерејски намјесник градишки протојереј-ставрофор Гојко Слијепчевић рекао је да храмовну славу свештеници и вјерници обиљежавају у празничној атмосфери, радосни што храм у Градишци добија ново рухо.

Реконструкција Храма Покрова Пресвете Богородице почела је ове године, а завршена је позлата купола. До краја грађевинске сезоне звоник и купола требало би да добију и нову фасаду.

"Надам се да ћемо се окупити за мјесец дана и позвати епископа бањалучког Јефрема да служи Свету литургију, да и тај дан буде посебан и празничан", рекао је Слијепчевић.

Он је нагласио да бројни вјерници на слави храма дају снагу свима који раде на његовој обнови.

Слијепчевић је навео да Црква слави празник Покрова Пресвете Богородице још од 911. године, подсјетивши да је Богородица најпоштованија послије Господа Исуса Христа и слави се више пута годишње.

"Црква у Градишци слави празник Покрова Пресвете Богородице, догађај из 911. године, када је у цркви у Цариграду на молитви Андреј Јуродиви видио Богородицу како омофором закриљује вјернике", рекао је Слијепчевић.