latinica  ћирилица
14/10/2018 |  18:34 | Аутор: БЕТА

Руседски: Новак је машина!

Грег Руседски, некадашњи трећи тенисер свијета, рекао је да је Новак Ђоковић подигао игру на неки други ниво, након титуле српског играча у Шангају.

-Када Новак игра најбољи тенис играч се пита – 'како да побиједим овог момка'? Не постоји слаба тачка у његовој игри, то је невјероватно. Он је тениска машина - рекао је Руседски.

Новак Ђоковић, најбољи српски спортиста, савладао је Хрвата Борну Ћорића са 2:0 у сетовима у финалу Мастерса у Шангају.

-Ђоковић нема таленат, вјештину, елеганцију, атрактивност, "оно нешто" као Роџер Федерер, али мислим да је кретање и покрете на терену пренио на неки други ниво у мушком тенису. Федерер се некада сјајно кретао и погађао, али сада то ради Новак. Он је најбољи ритернер на свијету и морате да му се дивите за све што ради - казао је Руседски.

Ђоковић се освајањем новог трофеја приближио на само 215 бодова од првопласираног Рафаела Надала.

-Одвојио је себе од остатка играча. Сада је на само 35 бодова од Надала у трци за Лондон. Уколико освоји још нешто прије Завршног турнира биће први на свијету на крају сезоне. Новак је у спектакуларној форми од Вимблдона и изгубио је само један меч - каже Руседски.

Српски тенисер прије Завршног турнира у Лондону ће играти на Мастерсу у Паризу, који је на програму од 27. октобра до четвртог новембра.