latinica  ћирилица
22/03/2024 |  13:26 ⇒ 13:31 | Аутор: РТРС

Чабрић за Радио Српске: Мале олимпијске игре највеће спортско такмичење у Српској

Селма Чабрић, министарка породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске гостујући у програму Радија Српске истакла је да су Мале олимпијске игре највеће спортско такмичење у Српској и да је остало да се одиграју још само републичка финала.
Селма Чабрић - Фото: РТРС
Селма ЧабрићФото: РТРС

- Када је ријеч о прошлој сезони, она је завршен успјешно, у јубиларној 20. години школског спорта Српске - каже Чабрићева.

Искористила је прилику да се захвали свим наставницима и координаторима.

- Они су уложили највећи напор да се такмичења одрже на високом нивоу. Нејвеће богатство Малих ОИ су на десетине дјеце која су прошла кроз такмичења. Што се тиче плаћања, све оно што се тиче прошле године, фискалне године, Министарство породице, омладине и спорта је "изравнало", наши рачуни су чисти, све смо послали на трезор. Наравно да и тамо постоје приоритети, па ако смо некоме нешто остали дужни, очекујемо плаћање у што скоријем року - навела је Чабрићева.

Министарка Чабрић говорила је и о буџету за спорт за ову годину и истакла да Министарство плански расписује конкурсе, који су у надлежности овог министартсва.

- То су конкурси за финансирање спортиста појединаца, спортских организација, као и надлежних спортских савеза. Министартсво континуирано издваја средства за помоћ у организацији домаћих и међународних такмичења, редовних такмичарских активности и редовних активности особа са инвалидитетом. Приоритетан основ су нам и финансирања учешћа наших спортиста на међународним такмичењима, такмичењима на којима се остварује општи интерес за Републику Српску - навела је Чабрићева.

Каже да је ово министарство увијек ту за помоћ спортистима, спортским колективима, отворено за сарадњу.

На састанку с колективима који су се у претходном периоду оглашавали у јавности, Чабрићева истиче да се отворено разговарало о многим питањима.

- Ми смо свјесни да су буџетска средства недовољна за потребе клубова, али клубови морају да буду свјесни да нису искључиво буџетски корисници, да постоје менаџери, који треба да им обезбиједе додатна средства. Морамо бити искрени па рећи да један дио њих свој посао часно обавља, али има и доста ствари на којима би се требало порадити - наводи ресорна министарка.

Разговор с министарком породице, омладине и спорта, Селмом Чабрић, послушајте у емисији Мозаик, Радија Српске, од 17 часова.