latinica  ћирилица
23/03/2024 |  11:59 ⇒ 12:25 | Аутор: СРНА

Стевандић: Русија се бори против антихриста и деградације човјечанства

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да је напад у Москви, у којем су нападачи убили невине цивиле, најужаснији вид тероризма и доказ да се Русија бори против антихриста и деградације човјечанства, а за вриједности цивилизације.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- То нису прави џихад ратници који жртвују свој живот ради неког циља. То су најсуровији терористи и могуће је да је то наручено са неког другог мјеста - истакао је Стевандић.

Он је поручио да је српски народ и у овом моменту са руским народом, као и у свим прошлим кризним и тешким временима.

- Овај моменат је вјероватно прекретница и свјетске ситуације која је исто на рубу великог цивилизацијског сукоба. Ми не можемо да побјегнемо од тога да припадамо онима који бране интересе хуманости, човјечанства, а да ту страну чини и Русија, те да су Руси тренутно жртве нехуманог антиљудског пројекта - нагласио је Стевандић за Срну.

Он је изразио наду да ће породице страдалих пронаћи утјеху и додао да Република Српска упућује поруке подршке које су присутне на насловним странама руских медија.

- Они знају да смо ми са њима и да припадамо истом цивилизацијском спектру вриједности - поручио је Стевандић, који је јуче допутовао из званичне посјете Москви.

Број жртава синоћњег терористичког напада код Москве повећан је на 115, саопштио је руски Истражни комитет.

Међу жртвама има и дјеце, а рањено је око 150 људи.

Руске службе безбједности ухапсиле су 11 лица, од којих четворицу који су директно умијешани у напад у концертној дворани недалеко од Москве.