latinica  ћирилица
24/03/2024 |  11:09 | Аутор: СРНА

Селак: 25. годишњица НАТО срамоте и српске славе

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак изјавио је да је прије 25 година тада најмоћнија војна сила свијета нелегално и насилнички ударила на Србе и српски свијет због оног најсветијег што има - Косова и Метохије.
Горан Селак - Фото: Уступљена фотографија
Горан СелакФото: Уступљена фотографија

- Хтјели су да савременим блицкригом обришу вијекове историје, традиције, православља и мучеништва цијелог једног народа. Урадили су то на циничан и безобзиран начин, убијајући дјецу на ноши, цивиле у возу и избјеглице на тракторима. Због тога четврт вијека НАТО пакту бриде образи пред већином свијета јер оно што су они урадили једној сувереној земљи и српском народу се увијек кроз историју звало искључиво срамотом - рекао је Селак.

Он је навео да 25 година након НАТО агресије српски народ своје држање у данима бомбардовања може слободно и са поносом назвати славом.

- Слава која подсјећа на наше коријене на Косову и Метохији, и на Лазара и на Милоша и на све косовске мученике. Мало је народа на свијету који се може похвалити таквом историјом каква је српска - поручио је Селак.

Хиљаде убијених Срба током НАТО бомбардовања су, према ријечима Селака, славни косовски хероји и мученици.

- Они су и наш подсјетник, залог и завјет да никада не одустанемо од онога што нам желе одузети - да се Србима зовемо и српски свијет препознајемо. За разлику од њих, ми имамо прошлост која нам је путоказ ка будућности и имамо садашњост довољно јаку да нам никада више не могу приредити убијање и зло као прије 25 година - рекао је Селак поводом 25 година од НАТО агресије на Србију.