latinica  ћирилица
25/03/2024 |  23:05 ⇒ 26/03/2024 | 14:16 | Аутор: РТРС

Ухапшена још тројица осумњичених за терористички напад у Москви (ВИДЕО)

Басмански суд у Москви ухапсио је још тројицу осумњичених који су наводно повезани са смртоносним терористичким нападом на Крокус сити хол у петак, саопштила је прес служба суда. Приведени ће остати у притвору најмање до 22. маја, пише Раша тудеј.
Москва (фото:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Москва (фото:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

Дан раније, исти суд је одобрио хапшење четворице мушкараца за које истражитељи вјерују да су извршили пуцњаву, у којој су погинуле најмање 133 особе, а на десетине је рањено.

Басмански окружни суд у Москви одобрио је хапшење Аминчона Исломова у случају терористичког напада на московски Кроку сити хол.

Аминчону Исломову одређује се притвор до 22. маја, наводи се у судској одлуци.

Судско саслушање одржан је иза затворених врата.

Раније је суд ухапсио Диловара и Исроила Исломова у истом случају. Тројица су оптужена према одредби б, члана 3, члана 205 руског Кривичног законика (терористички напад почињен од стране групе лица), за шта је предвиђена казна до доживотног затвора.

Аминчон и Диловар Исломови су браћа, а Исроил Исломов је њихов отац. Сва тројица су рођена у Душанбеу. Браћа су руски држављани, док је отац држављанин Таџикистана. Диловар Исломов је ожењен и има дијете, радио је као таксиста. Аминчон Исломов има седморо дјеце са двије жене. Исроил Исломов живи у Тверу.

Раније је Басмански окружни суд ухапсио четири извршиоца напада: Далердјона Мирзојева, Саидакрамија Рачабализоду, Шамсидина Фаридунија и Фаизова.

Увече 22. марта терористички напад циљао је концертну дворану Крокус Сити Хол у Красногорску, Московској области, недалеко од Москве. Према подацима руске истражне комисије, тренутни број жртава је 137, али може расти. Министарство здравља Московске области саопштило је да су 182 особе повријеђене.

Ухапшено је једанаест особа које се сумњиче да су биле укључене у терористички напад, укључујући четири наоружана нападача који су ухапшени у Брјанск региону, југозападно од Москве, док су покушавали да се сакрију прелазећи оближњу украјинску границу, пише Раша Тудеј.