latinica  ћирилица
26/03/2024 |  18:37 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

На Инвестиционим форумом у Истанбулу представљено неколико пројеката Владе Српске (ВИДЕО)

На Инвестиционим форумом у Истанбулу биће представљене све могућности инвестирања у Српску и бенефити које доноси, рекао је вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац. Нагласио је да ће бити представљено и Инвестиционим форумом у Истанбулу у које могу да инвестирају привредници из Турске, бизнис зоне и неколико домаћих компанија које су спремне за стратешко партнерство.
Делегација ИРБ у Истанбулу - Фото: РТРС
Делегација ИРБ у ИстанбулуФото: РТРС

- Данас смо представили посебну пореску политику и све бенефите које она носи и све оо што је наша компаративна предност у односу на земље региона, нарочито у односу на земље ЕУ. Такође, представили смо и капиталне пројекте које Влада реализује у Републици Српској - нагласио је Врховац.

Синиша Михаиловић, савјетник предсједника Републике Српске истиче да је у Истанбулу одлично приказано каква је пореска политика Српске.

- Чини ми се да је то изазвало највише пажње међу овим људима који су дошли да се упознају са пројектима ИРБ-а. Дрвна индустрија, производња воде, енергија, металска индустрија, неке су од грана за које је владало интересовање - навео је Михаиловић.

Али Шахин, пословни консултатнт рекао је да понуда Српске на Инвестиционим форумом у Истанбулу била разноврсна.

- Обухвата и мале и велике компаније. Овдје има мноштво добрих прилика за инвестирати у Републику Српску - казао је Шахин.