latinica  ћирилица
28/03/2024 |  07:13 ⇒ 07:23 | Аутор: РТС

Добра партија Богдановића у побједи Атланте против Портланда (ВИДЕО)

Кошаркаши Атланта хокса побиједили су на домаћем паркету екипу Портланд трејлблејзерса 120:10 у утакмици регуларног дијела сезоне НБА лиге. Капитен репрезентације Србије Богдан Богдановић уписао је 16 поена уз четири скока и пет асистенција.
Богдан Богдановић (Фото: илустрација/EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT) -
Богдан Богдановић (Фото: илустрација/EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT)

Хокси су уписали трећу побједу у низу, чиме су направили велики корак ка опстанку на 10. позицији на табели која води у плеј-ин.

Атланта има 33 побједе, док је 11. Бруклин са 28 и утакмицом више, па скоро да не постоји сценарио у којем би се осам утакмица прије краја регуларног дијела нешто променило.

Током прва два периода екипе су играле уједначену кошарку, смјењивале се у вођству, а нико није имао више од два посједа предности.

Друго полувријеме донело је ипак стабилнију игру гостију. Атланта је у трећој четвртини значајно поправила проценте шута, а Портланд није успијевао то да испрати.

Домаћин је у овом периоду стекао двоцифрену предност коју је успјешно одржавао до самог краја меча, а која је на почетку одлучујуће четвртине износила и 19 поена разлике.

Дежонте Мари је за Атланту убацио 30 поена, Метјуз је додао 21, Богдановић је пратио са 16, а Капела и Хантер са по 13 поена.

У екипи Портланда Бантон је постигао 31 поен, а Камара 17.