latinica  ћирилица
29/03/2024 |  17:35 ⇒ 17:37 | Аутор: СРНА

Кошарац: Странке "тројке" да се опредијеле

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац истакао је да странке "тројке" треба јасно да се опредијеле да ли су способне да трајно раскрсте са малигним утицајима америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија и Кристијана Шмита.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Избор је на странкама `тројке` - да ли ће прихватити понуду Српске или ће и даље бити покусни кунићи и послушници америчког амбасадора Марфија и нелегитимног странца Шмита - рекао је Кошарац за "Раша тудеј Балкан".

Он је додао да странке "тројке" треба да изаберу да ли ће партнерство градити са легитимно изабраним представницима српског народа или ће беспоговорно слушати западне амбасадоре и лажног високог представника.

- Да ли су способни да преузму одговорност и да врате суверенитет овој земљи? - упитао је Кошарац.

Према његовим ријечима, "тројка" треба да каже да ли прихвата унутрашњи договор легитимно изабраних представника конститутивних народа или ће се у БиХ неке друге ствари морати рјешавати.

Кошарац је нагласио да је трајно опредјељење Републике Српске договор два ентитета и три конститутивна народа, те поштовање Устава и дејтонске структуре БиХ.

- Ми смо партнери за рјешења која су плод домаћег договора и наши ставови о уплитању страног фактора су дефинитивни и јасни. Зато инсистирамо на затварању ОХР-а и одласку страних судија из Уставног суда БиХ - додао је Кошарац.