latinica  ћирилица
30/03/2024 |  15:30 ⇒ 15:35 | Аутор: СРНА

Жунић: Миличевић не смије да писне ништа негативно о Америци

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић изјавио је да је понашање СДС-а штета за Републику Српску, а још већа за њих саме, те да једину корист од тога има ПДП који их увлачи у подаништво и више од деценију им на домаћем терену узима гласаче.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

- Да иронија буде већа, својим понашањем несвјесно погодују и самом СНСД-у, јер га лишавају било какве патриотске алтернативе у опозицији - истакао је Жунић.

Он је нагласио да о томе свједочи и Миличевићева данашња изјава о гашењу рачуна СДС-а, у којој не смије да писне нешто негативно о САД које су до тога довеле, али зато ничим изазван спомиње предсједника Републике Српске.

- Из СДС-у су и сами рекли да су од 2014. настојали да буду скинути са америчких санкција, али им то није успјело иако је, рецимо, њихов кадар у Савјету министара и другим мјестима били врло нагодан према захтјевима САД - рекао је Жунић.

Он је додао да су до данас ваљда требали да науче да је однос САД према Србима исти, без обзира ишао им уз или низ длаку.

Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је данас да ова политичка странка наставља рад упркос гашењу банковног рачуна СДС-а усљед америчких санкција и навео да су у току активности на успостављању платног промета у законским оквирима.