latinica  ћирилица
04/04/2024 |  13:23 ⇒ 13:24 | Аутор: РТРС

Стевандић: Шмит покушава да установи легитимитет који нема (ВИДЕО)

Предсједник НСРС Ненад Стевандић рекао је да представници Српске са предсједником Србије Александром Вучићем разговарају службено, братски и функционално, а да Кристијан Шмит покушава да установи легитимитет који нема.
Ненад Стевандић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Ненад СтевандићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Његова позиција и положај према господину Вучићу и Србији довољно говори да је он сам себе дезавуисао - рекао је Стевандић.

Стевандић је рекао да ће покушати да разговара са свим лидерима политичких партија у Српској о могућности да Народна скупштина донесе закључак да нема провођења избора или било чега другог, уколико се било којој политичкој партији не дозвољава функционисање.

Стевандић је навео да је то нешто што је ванстраначки и ванидеолошки, те да је то став права и слобода Републике Српске.

- Владајућа коалиција, а надам се и опозиоционе партије, са којима ћу сада да контактирам, сматрају да нико не може да одузме ни једној политичкој партији, у овом случају СДС-у, право да се легитимно финансира, јер за то нема ни једнога разлога у БиХ. Могу да му забране да се кандидује у Америци, али не могу да му забране да се кандидује у Републици Српској и БиХ - изјавио је Стевандић.