latinica  ћирилица
04/04/2024 |  17:03 ⇒ 19:10 | Аутор: РТРС

Додик: Смисао циркуса са Шмитом отимање имовине Српској

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је смисао цијелог "циркуса" са Кристијаном Шмитом отимање имовине Српској.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Каже да ће он чувати Српску, да хоће да охлади ситуацију, а изазвао је потпуни хаос и то у тренутку када је БиХ показала да може самостално да доноси одлуке и да враћа свој суверенитет, који су урушили странци. Нијемац, који је овдје дошао на нелегалан начин и лажно се представља Србима, држи лекције и прича о Европи - навео је Додик на друштвеним мрежама.

Он је истакао да је Шмит амерички потрчко чији је једини циљ да силом и наметањем спроведе њихове жеље.

- Каже да ће донијети Европу БиХ, а пита шта није у реду с наметањем рјешења сувереној земљи. Не само да је нелегалан, него је и неурачунљив - нагласио је Додик.

Он је рекао да је и Европа јасно поручила Шмиту да не подржава његово наметање.

- То нико нормалан не може да подржи, осим оних који имају интерес да се одржи колонијални карактер БиХ - јасан је Додик.

Додик је истакао да је Република Српска рекла све што је имала на тему нелегалног Шмита.

- Од свих актера очекујемо да покажу да у БиХ нема мјеста за стране интервенције и да желе да сачувају дејтонску БиХ - рекао је он.

Додик је поручио да у БиХ нема мјеста ни за Шмита ни за наметања.

- Он је срушио европски пут по америчким упутствима и само његовим одласком БиХ се може вратити испуњавању овог стратешког циља - истакао је Додик.