latinica  ћирилица
05/04/2024 |  15:15 ⇒ 15:15 | Аутор: СРНА

Додик: Срна - аутентичан медијски симбол Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, поводом 32 године рада Новинске агенције Републике Српске – СРНА и крсне славе – Благовијести, упутио је вршиоцу дужности генералног директора Татјани Парађини, новинарима и свим запосленим најискреније честике, уз поруку да је ова кућа аутентичан медијски симбол Српске и главни извор осталих медија.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Новинска агенција Републике Српске као аутентичан медијски симбол Републике Српске, постала је главни извор и осталих медија, постављајући постулате новинарске етике, уз поштовање свих стандарда, показујући висок степен професионализма у раду - рекао је Додик у честитки.

Он је навео да је СРНА ангажманом, брзим и тачним информацијама изградила углед поуздане и професионалне агенције, која доприноси благовременом и објективном информисању грађана, прије свега у Републици Српској, а затим у БиХ и региону.

- У увјерењу да ћете наставити са правоременим и истинитим извјештававањем, још једном вам упућијем искрене четитке и желим пуно усјеха у обављању ове одговорне професије - истакао је Додик.

Новинска агенција Републике Српске - СРНА прославиће у недјељу, 7. априла, крсну славу Благовијести и 32 године рада.

СРНА је одлуком Народне скупштине тадашње Српске Републике БиХ основана на Благовијести, 7. априла, 1992. године на Палама као Српска новинска агенција - СРНА.

Од 1998. сједиште Агенције је у Бијељини, а одлуком Владе Српске 27. марта 2008. добила је садашњи назив - Новинска агенција Републике Српске - СРНА.