latinica  ћирилица
05/04/2024 |  16:10 ⇒ 19:13 | Аутор: РТРС

Прича о баки Невенки из Верића - хумани подвизи полицајаца (ВИДЕО)

Полицијски службеници МУП-а Српске често ризикују сопствени живот како би грађанима Републике Српске пружили безбједност. Ова прича доказ је о хуманим подвизима полицајаца који су по ко зна који пут положили свој испит хуманости.
Невенка Малинић - Фото: РТРС
Невенка МалинићФото: РТРС

Са сином Милованом живјела је у скромним условима, борећи се са свакодневним изазовима.

Син јединац преминуо је прије неколико година, након чега је бака Невенка остала сама и без ичије подршке.

И била је Невенка сама и немоћна све до августа 2023. године. Тада су службеници Полицијске станице Поткозарје током потраге за несталим лицем - сасвим случајно - у старој и оронулој кући, пронашли баку Невенку.

- У разговору са њом сазнали смо да нема никога, да живи сама, да јој је син преминуо прије три године, да је био ратни војни инвалид. И ми смо се одлучили у ком неком смјеру да помогнемо на нивоу полицијске станице Поткозарје гдје смо скупили одређена новчана средства, купили намирнице за зиму, спремили огрев за баку Невенку и довезли јој за протеклу зиму како би лакше преживјела - навео је Никола Зорић, командир Полицијске станице Поткозарје.

Њихова хуманост није стала само на томе.

Поводом Дана полиције - руководство Полицијске управе Бањалука заједно са Полицијском управом Поткозарје, покренуло је и акцију прикупљања новчаних средства за изградњу куће.

Њихови напори да јој пруже достојанствен живот, потврђују снагу људи спремних да помогну и у најтежим околностима.

- У наредном периоду планирамо да адаптирамо кућу која је започета. Покојни син од баке је започео, али је није довршио и настојаћемо да је доведемо у нормалне услове за живот - навео је Зорић.

Припадницима полиције придружиле су се и комшије, уједињујући заједничку снагу да би пружили подршку.

Њихова солидарност и спремност да помогну овој старици, ојачали су вјеру у људску доброту.

- Немам никог свог. Кога сам имала, тога сам изгубила, свог јединца сина и ето, није лако... - прича бака Невенка.

Уз помоћ племенитих и хуманих полицајаца, бака Невенка ускоро ће ући у свој нови дом, у топлину и сигурност какву заслужује.

Овај пут неће бити сама, већ окружена љубављу и подршком људи огромног срца, који су положили свој испит хуманости и баки Невенки пружили достојанствен живот.