latinica  ћирилица
06/04/2024 |  10:20 ⇒ 15:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Ухапшени брат и отац Д.Д, осумњиченог за убиство дјевојчице из Бора

Брат и отац Д.Д., једног од осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић из Бора, ухапшени су због сумње да су му помогли да сакрије тијело дјевојчице, сазнаје Тањуг незванично.
Полиција Србије (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs) -
Полиција Србије (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs)

Њима је одређено задржавање до 48 сати.

На приједлог Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, судија за претходни поступак Вишег суда у Зајечару одредио је притвор у трајању до 30 дана Ј.С. и Д.Д., због постојања основане сумње да су извршили кривично дјело тешко убиство у саизвршилаштву, саопштило је данас Више јавно тужилаштво у Зајечару.

Ј.С. и Д.Д., осумњичени за убиство двогодишње Данке Илић у Бањском Пољу код Бора, спроведени су синоћ на саслушање у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.

Притвор им је одређен због опасности од бјекства, могућности да утичу на свједоке и да униште или уклоне трагове извршења кривичног дела, као и због узнемирења јавности.

Тужилаштво наводи да је Д.Д. током саслушања у потпуности признао извршење кривичног дјела, док се Ј.С. бранио ћутањем. Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а припадници Министарства унутрашњих послова су у четвртак, након десетодневне опсежне акције, детаљних провјера свих трагова и информација ухапсили С.Ј. (50) и Д.Д. (50), због сумње да су убили дјевојчицу.