latinica  ћирилица
06/04/2024 |  13:31 | Аутор: СРНА

Цвијановић: СРНА - незаобилазан сервис информативног система Српске

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је вршиоцу дужности генералног директора Новинске агенције Републике Српске – СРНА Татјани Парађини, новинарима и свим запосленима годишњицу рада и крсну славу – Благовијести, истичући да је Срна незаобилазан сервис информативног система Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Нераскидиво везана за Републику Српску, национална новинска агенција СРНА један је од њених најважнијих медијских стубова - нагласила је Цвијановић.

Поштујући право јавности да сазна истину, као свакодневни хроничар свих видова живота, наглашава се у честитки, СРНА је заслужено стекла углед професионалне медијске куће и постала синоним за тачну, брзу и објективну информацију.

- У увјерењу да ћете наставити мисију очувања дигнитета професије и остати поуздан и снажан ослонац за професионално новинарство, желим вам пуно успјеха у животу и раду - нагласила је Цвијановић.

Новинска агенција Републике Српске - СРНА прославиће сутра крсну славу Благовијести и 32 године рада.

СРНА је одлуком Народне скупштине тадашње Српске Републике БиХ основана на Благовијести, 7. априла, 1992. године на Палама као Српска новинска агенција - СРНА.

Од 1998. године сједиште Агенције је у Бијељини, а одлуком Владе Српске 27. марта 2008. добила је садашњи назив - Новинска агенција Републике Српске - СРНА.