latinica  ћирилица
06/04/2024 |  16:39 | Аутор: СРНА

НПС: Подршка институцијама Српске у очувању Устава и надлежности

Предсједништво Народне партије Српске подржава напоре предсједника Републике Српске, Народне скупштине и Владе на очувању Устава и надлежности Српске, закључено је данас на сједници Предсједништва НПС-а одржаној у Зворнику.
Народна партија Српске - Фото: СРНА
Народна партија СрпскеФото: СРНА

На сједници је закључено да Предсједништво НПС-а даје подршку предсједнику странке и клубу посланика у Народној скупштини Републике Српске да дјелују у правцу очувања надлежности Српске, али и доношења изборног закона Републике Српске по којем ће се спроводити избори на територији Републике Српске.

Из НПС-а је саопштено да Предсједништво странке подржава политику НПС-а "Стоп уласку у ЕУ" због губитка националног идентитета и слобода, угрожавања сопствене традиције и обичаја и због искривљених моралних вриједности ЕУ.

Предсједништво НПС-а донијело је одлуку да сви општински и градски одбори доставе процјене у вези са кандидатским листама за одборнике и кандидате за начелнике и градоначелнике гдје ова странка има организациону структуру, саопштено је из НПС-а након сједнице Предсједништва странке.

Сједници су присуствовали предсједник НПС-а Дарко Бањац, потпредсједници странке Драган Галић, Јовица Влатковић и Синиша Никић, генерални секретар Дико Цвијетиновић, народни посланици НПС-а Драган Брдар и Бобана Ћибић.