latinica  ћирилица
06/04/2024 |  16:52 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Додик: Имати Мађарску за савезника није мало за Републику Српску (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да имати државу Мађарску као савезника није мало за једну малу републику као што је Република Српска.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Све оно што смо могли да чујемо и што смо радили је доказ да Република Српска има пријатеље и да је тачно оно што говоримо да никада нисмо имали значајније пријатеље. То мјеримо по томе, што има људи који не бјеже да искажу то пријатељство - рекао је Додик у Вишеграду.

Предсједник Српске је навео да је посјета Виктора Орбана веома значајна те је и сам Орбан, како каже, јуче говорио о томе како постоје људи који разумију и подржавају статус Републике Српске, али не смију то наглас да кажу.

- То је добар корак. Знам конфигурацију тих људи који су спремни да по Западној Европи говоре у кулоарима, али нису спремни још увијек да се јавно заложе, јер рачунају да залагати се за правичну ствар овдје, а то је позиција Републике Српске, може да им угрози комодитет. То ја разумијем, не замјерам ништа - рекао је Додик.

Подсјећамо, мађарски премијер Виктор Орбан предводио је јуче делегацију Владе Мађарске и привредника током посјете Републици Српској.

Орбан је од предсједника Републике Српске Милорада Додика примио највише одликовање Српске - Орден Републике Српске на огрлици, који му је додијељен поводом Дана Републике - 9. јануара.