latinica  ћирилица
06/04/2024 |  18:19 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Терапија Караџићу одређена без било какве дијагностике и прегледа (ВИДЕО)

Први предсједник Републике Српске Радован Караџић, који се налази у британском затвору, је након јучерашње терапије коју је примио мало боље, али с обзиром да је терапија одређена без било какве дијагностике и прегледа, очигледно није адекватна и само припомаже, изјавила је за РТРС његова кћерка Соња Караџић-Јовичевић.
Радован Караџић (Фото: EPA-EFE/YVES HERMAN / POOL) -
Радован Караџић (Фото: EPA-EFE/YVES HERMAN / POOL)

- Нема назнака да ће се ико бавити потребним претрагама и адекватном терапијом - навела је Караџић-Јовичевић.

Директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић рекао је да је тим љекара спреман да отпутује у Британију и да прегледа Радована Караџића.

Подсјећамо, затвор на британском острву Вајт у којем Караџић издржава казну доживотне робије има репутацију једне од најгорих затворских установа у Великој Британији и не испуњава бројне услове који су предвиђени стандардима у већини европских држава.

Садашњи предсједник Републике Српске Милорад Додик док је обављао дужност српског члана Предсједништва БиХ затражио је од предсједника Међународног резидуалног механизма за кривичне судове Грасиеле Гати Сантана да у оквиру својих надлежности интервенише код Владе Велике Британије да одмах предузму потребне мјере да се заустави затворски терор над Караџићем.