latinica  ћирилица
06/04/2024 |  19:24 ⇒ 19:45 | Аутор: СРНА

Егић: Интереси Српске и српског народа биће заштићени

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић изјавио је да ће интереси Републике Српске и српског народа бити заштићени без обзира на посљедице за појединце и истакао да је Република Српска јасно рекла да се одлуке, поготово значајне као што је Изборни закон, морају доносити на за то предвиђеним мјестима.
Данијел Егић - Фото: РТРС
Данијел ЕгићФото: РТРС

Егић је, коментаришући закључак Владе Српске којим позива чланове органа за спровођење избора да поднесу оставке, рекао да, због константног игнорисања ставова из Републике Српске, овакву одлуку сматра веома исправном и неопходном мјером одбране права српског народа и интереса Српске.

Он је навео да је међународни интервенционизам, оличен у ОХР-у, појединим амбасадама и лажном високом представнику, толико огољен у настојањима да униште Републику Српску да то већ одавно не настоје ни прикрити.

- Ми, као озбиљни људи и политичари, знамо озбиљност тренутка, али никада ни под којим условима, ма шта то значило за појединце који доносе одлуке, нећемо се либити да заштитимо Републику Српску и српски народ без обзира на посљедице које могу доћи лично за нас - поручио је Егић.

Влада Републике Српске саопштила је данас да је неприхватљиво да самозвани високи представник у БиХ намеће измјене и допуне Изборног закона БиХ и позвала све чланове органа за спровођење избора из Српске да поднесу оставке.