latinica  ћирилица
06/04/2024 |  20:09 ⇒ 21:33 | Аутор: РТРС

Додик: Андрићград - пројекат за будућност; Кустурица: Жариште културе (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Вишеграду да је Андрићград пројекат за будућност, који ће наставити да се развија и у наредном периоду. Идејни творац Андрићграда Емир Кустурица рекао је да ће Андрићград бити још веће жариште културе и да је предсједник Додик обећао завршетак свих радова на овом мјесту.
Андрићград - Фото: РТРС
АндрићградФото: РТРС

Андрићград ,туристичко-едукативни комплекс, посвећен нобеловцу Иви Андрићу стециште је бројних културних посланика, али и мјесто које током године посјети на хиљаде домаћих и страних туриста. О његовој будућности у Вишеграду су данас разговарали предсједник Српске Милорад Додик и творац Андрићграда Емир Кустурица.

- То је наше "путовање Дрином" и консултовање око будућности Андрићграда које је обављено данас и које као што увијек бива са нашим предсједником обећава не само опстанак него и завршетак свих радова који ће од овог јединственог мјеста у свијету, дакле нигдје на свијету нема мјесто посвећено једном нобеловцу, ћемо направити још веће жариште културе, и још важнију ствар него што је била до сад - рекао је Кустурица.

Предсједник Додик је истакао да је задовољство свих који су учествовали у пројекту Андрићграда да он живи и припрема се за нову туристичку сезону.

Андрићград је један од бисера Српске, а то је постао захваљујући идеји режисера Емира Кустурице.

- Увијек је добро разговарати са /идејним творцем Андрићграда/ Емиром Кустурицом и увијек је лако ријешити проблеме. Ентузијазам који он показује је немјерљив и омогућио је да Вишеград добије јединствену локацију која се зове Андрићград. Треба да наставимо даље да радимо - изјавио је Додик.

Он је истакао да је задовољство свих који су учествовали у пројекту Андрићграда да он живи и припрема се за нову туристичку сезону.

Ентузијазам који он показује заиста је немјерљив .Мислим да је тај његов ентузијазам и омогућио да Вишеград добије овако јединствену локацију која се зове Андрићград и треба да наставимо даље да радимо.Ово је за будућност , а и задовољство нас који смо учествовали у томе.

Посјету Вишеграду предсједник Српске завршио је обиласком спомен- комплекса у Старом Броду , мјесту страдања више од 6.000 Срба током Другог свјетског рата.