latinica  ћирилица
06/04/2024 |  21:45 | Аутор: РТРС

ККИ Врбас одбранио трофеј у Купу Српске

Кошаркашки клуб инвалида Врбас одбранио је трофеј у Купу Српске. Бањалучани су у Бијељини побиједили домаћина - 80:48, а онда и екипу Козаре 54:43. Ово им је 20. пехар у Купу Српске.
ККИ Врбас - Фото: РТРС
ККИ ВрбасФото: РТРС

Кошаркашки клуб инвалида Врбас из Бањалуке један је од трофејнијих у регији. То су доказали одличном игром и на овом такмичењу.

- Очекујемо да ће се тај низ успјеха и ове године наставити, с обзиром да  у овој сезони немамо немамо ниједне изгубљене утакмице. Све ово ће нам добро доћи заправо и као увертира полуфиналу и финалу које на слиједи у наредним мјесецима - рекла је Биљана Недић, Кошаркашки клуб инвалида Врбас.

Бављење спортом особама са инвалидитетом омогућава социјализацију и лакшу инклузију у друштво, истиче и Страхиња Росуљаш, из ККИ Бијељина, један од најмлађих и најуспјешнијих кошаркаша у колицима

Домаћин такмичења, Клуб кошаркаша у колицима Бијељина освојио је бројне медаље на турнирима широм Европе. Амбициозне планове имају и за ову годину.

- На јесен се враћамо у Прву лигу БиХ. Дошло је до смјене генерације, подмладили смо екипу - каже Ново Трифуновић, организатор турнира.

Већина кошаркашких тимова у колицима суочава се са недостатком средства те апелују на надлежне и донаторе да им помогну како би могли да наставе да се такмиче на већим турнирима у регији и Европи .