latinica  ћирилица
07/04/2024 |  07:33 ⇒ 11:25 | Аутор: РТРС

Наставља се потрага за тијелом Данке Илић, детаљно прегледана дворишта комшија и околни бунари

Полиција и даље трага за тијелом мале Данке Илић. Прикупљају се докази, провјерава више локација око Бора. Двојици осумњичених за убиство двогодишњег дјетета одређен је притвор до 30 дана. Ухапшени су брат и отац једног од осумњичених, због сумње да су му помогли да сакрије тијело девојчице.
Полиција Србије (Фото:  TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Полиција Србије (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Наставља се потрага за тијелом двогодишње дјевојчице Данке Илић. Детаљно су прегледана дворишта комшија и околни бунари.

Након 10 дана потраге и детаљних провјера свих трагова и информација, полиција је ухапсила два 50-годишња мушкарца из Бора, осумњичена за убиство и они су спроведени на саслушање у Више јавно тужилаштво у Зајечару.

Њима је одређен притвор до 30 дана. На терет им се ставља кривично дјело – тешко убиство у саизвршилаштву.

Тужилаштво је саопштило да је Д. Д. признао злочин, док се Ј. С. бранио ћутањем. Ухапшени отац и брат једног од осумњичених због сумње да су помогли да се тијело премјести на за сада непознату локацију.

Коментаришући убиство двогодишње девојчице Данке Илић, предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће предложити Влади да се поново уведе смртна казна за најтежа кривична дјела.