latinica  ћирилица
07/04/2024 |  16:38 ⇒ 08/04/2024 | 07:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Наставља се потрага за Данкиним тијелом, претражује се јама код Лазаревог кањона

Припадници Министарства унутрашњих послова настављају претрагу терена на територији града Бора у потрази за тијелом двогодишње Данке Илић за чије се тешко убиство сумњиче С. Ј. (1974) и Д. Д. (1974), обојица из Бора, а који су ухапшени 4. априла ове године, саопштио је МУП.
Претраживање јаме (Фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg) -
Претраживање јаме (Фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg)

Припадници Специјалистичког тима за спасавање из рушевина из Бора Сектора за ванредне ситуације, заједно са осталим припадницима Министарства унутрашњих послова и Горском службом спасавања претражили су до сада пола трасе од седам километара Лазаревог кањона, уз коришћење спасилачке специјалне опреме, а у току је и наставак претраге јаме изнад кањона дубоке 70 метара.

Дроном са термовизијским камерама и могућношћу за 3Д мапирање, прегледана је цијела зона кањона и том приликом ништа није уочено, каже се у саопштењу МУП-а.

Осим ове локације, припадници МУП-а извршили су претрагу корита Злотске ријеке.

МУП је истакао да "опсежна претрага терена у циљу проналаска тијела девојчице и утврђивања свих околности под којима је настрадала се наставља".

Подсјећамо, МУП Србије је претходно саопштио, да је сумњичени Д. Д. (1984) из Бора коме је у суботу одређено задржавање до 48 сати због постојања основа сумње да је помогао Д. Д. (1974) осумњиченом за тешко убиство двогодишње Данке Илић након извршеног кривичног дјела, преминуо ноћас у Полицијској управи у Бору.

- Д. Д. је у раним јутарњим сатима позлило и упркос правовременом реаговању полицијских службеника и љекара Дома здравља у Бору који су покушали реанимацију он је у 3,10 часова преминуо, а од стране лекара мртвозорника констатована је природна смрт - наводи се у саопштењу.