latinica  ћирилица
07/04/2024 |  18:00 ⇒ 19:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Оцу осумњиченог за убиство Данке Илић одређен притвор

Оцу осумњиченог за убиство Данке Илић, Р.Д. одређен је притвор у трајању до 30 дана, саопштило је данас Више јавно тужилаштво у Зајечару.
МУП Србије (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs) -
МУП Србије (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

Он је у поподневним часовима, у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару доведен са кривичном пријавом Полицијске управе у Бору, за кривично дјело Помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела. Осумњичени се бранио ћутањем, саопштило је Више јавно тужилаштво у Зајечару.

Судији за претходни поступак Вишег суда у Зајечару предложено је одређивање притвора у трајању до 30 дана, због постојања околности које указују да ће уништити, сакрити или измијенити доказе или трагове кривичног дјела Тешко убиство, који се води пред овим тужилаштвом, те да ће ометати поступак утицањем на свједоке који ће бити испитани у поступку.

Рјешењем судије за претходни поступак Вишег суда у Зајечару осумњеченим је одређен притвор у трајању до 30 дана.

Више јавно тужилаштво у Зајечару саопштило је такође да је донијело наредбу за обдукцију Д.Д, који је данас, у раним јутарњим часовима преминуо у Полицијској управи у Бору.

Обдукција је повјерена Институту за судску медицину у Београду. Такође је дат налог да се прикупе сва потребна обавјештења у вези смрти сада покојног Д.Д., саопштило је Више јавно тужилаштво у Зајечару.

Подсјећамо, припадници Министарства унутрашњих послова настављају претрагу терена на територији града Бора у потрази за тијелом двогодишње Данке Илић за чије се тешко убиство сумњиче С. Ј. (1974) и Д. Д. (1974), обојица из Бора, а који су ухапшени 4. априла ове године, саопштио је МУП.