latinica  ћирилица
07/04/2024 |  19:25 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

Шобот кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке; Додик: Учинићемо све да побједа буде неупитна (ВИДЕО)

Никола Шобот кандидат је СНСД-а за градоначелника Бањалуке. Ово је данас једногласно одлучио Градски одбор странке. Шобот, који је начелник Клинике за кардиохирургију на УКЦ-у Републике Српске, предложен је као нестраначка личност. Предсједник СНСД-а Милорад Додик очекује да Шоботову кандидатуру подрже и остале странке владајуће коалиције, као и друге организације.
Никола Шобот - Фото: РТРС
Никола ШоботФото: РТРС

Бањалучки Градски одбор СНСД-а дао је једногласну подршку да њихов кандидат за градоначелника највећег града Српске на предстојећим локалним изборима буде љекар Никола Шобот, начелник кардиохирургије на УКЦ-у.

Уз снажну подршку СНСД-а, Шобот у изборну трку улази као нестраначка личност.

- Једногласном одлуком изабран је кандидат за градоначелника Бањалуке. Овим је СНСД показао да је отворен за све стручне, способне и школоване људе којима је општи интерес изнад личног - рекао је Владо Ђајић предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука.

Шобот је поручио да вјерује у успјех СНСД-а и побједу на предстојећим локалним изборима. За њега је, каже, велика част и потврда његовог досадашњег рада, повјерење које је добио да представља најјачу политичку партију у Српској.

- За мене је ово једна нова прилика у животу један нови посао. Ја сам навикао да радим, да помажем људима, посветио сам себе томе. Читав живот сам у овом граду и моја врата су увијек била отворена за све грађане Бањалуке и ја овај позив и подршку нисам могао да одбијем. Мислим да заједно можемо да учинимо живот грђана Бањалуке лакшим, бољим и љепшим и ја сам данас ту и мислим да заједно можемо постићи јако пуно - рекао је Шобот.

У то не сумња ни лидер СНСД-а Милорад Додик. Увјерен је да је Градски одбор странке у Бањалуци изабрао правог кандидата за градоначелника. Шоботу је захвалио на опредјељењу да уђе у тешку изборну битку.

- И рећи ћу, дали смо подршку веома еуфорично и учинићемо све да његова побједа буде неупитна. Са њим на том мјесту почиње нова историја Бањалуке. Нешто што је важно из више разлога - школован, стручан, предан, Бањалучанин који ће заједно са Владом Републике Српске да среди све потребне инфраструктурне пројекте. То можемо да урадимо као што смо то радили и раније - рекао је Додик.

Поручио је да ће предстојећи локални избори бити први, који ће бити организовани и одржани по изборном закону Републике Српске, најављујући његово усвајање до 20.априла.

- Први пут ће бити организовани у складу са законом који ће донијети Републици Српској и ту ЦИК неће имати ништа и тај закон ћемо донијети веома брзо у нашој Скупштини и одржати све рокове како би се испоштовао законски рок да се у првој недељи одржавају избори како је предвиђено - додао је Додик.

У бањалучком Градском одбору СНСД-а немају дилему да је Никола Шобот прави избор за њиховог кандидата и да то потврђују и његови досадашњи професионални успјеси. Од 2020. године начелник је Клинике за кардиохирургију УКЦ Републике Српске, која се може похвалити са преко 450 успјешно оперисаних пацијената.